Marrä

Chillar hos marre!


Lunch!

Hittade noll på stan såklart:) nu blir det lunch, tortillabröd med salami,ruccola,mozzarella och tomat! Mums!!


Stan!

Ska gå på stan idag med mamma innan jag ska till ullånger och jobba igen! Måste hitta några fin kläder att ha på ladies night och på fotbollsavslutningen! Haha det är en utmaning;) hörs!


Jobb,träning,idol!

Mamma kom in idag när jag jobbade och frågade om jag ville följa med på träningscentrum så var med på nån gympa med Frida, skit kul och jobbigt! När jag kom hem så skulle pappa se på hockeyn såklart.. Så nu sitter jag o tittar på TV4play:) hehe men det går bra ändå;) imorgon ska jag o mamma till övik sen blir det jobb igen:)


Noll energi.

Japp, så känns det nu. Ingen energi till nånting. Orkar inte gå och hämta bilen, orkar inte ut och springa, orkar inte ut och gå. orkar inte äta frukost, orkar definitivt inte åka till ullånger och jobba idag.. Orkar typ ingenting!
Men som sagt jobbade hela förra veckan så då gjorde jag ingenting, vilket resulterade i att jag inte skrev något. Tycker själv att det är drygt att läsa bloggar om det är ett inlägg som "hej. har gjort det. hejdå" Känns meningslöst. då är det lika bra att vara tyst! :)
Igår var jag hos Ida Unander, hade skit mysigt, åt ost och kex och såg på idol och hämnden. Sen när jonas hämtade mig så körde vi på en död grävling och jag höll på och dö, vart skit rädd. hahaa, tur den var mosad så inte det blev nåt på bilen.. hehe!
Jag lovade K-I igår att jag skulle lägga upp bild på magen! Så jag gör väl det då! :)
- Sådärja! Nu ska jag dra ut och gå, om jag orkar komma upp från soffan nångång! HEJ

nu är det höst.

japp, nu känns det i luften att det är höst, var ute på en långprommis med bejjan nyss och det var riktigt kallt.. Men bejjan badade och stog i, jag ville bara vända och gå hem!
Har jobbat mycket som sagt nu, ska jobba hela helgen också, hoppas helgen går fort. Är ledig på måndag! Gud vad härligt det ska bli! Nu sitter jag och har börjat med fredagsmyset även fast inte jonas är hemma än, han är på träning. Chirre o dirre! YES! Känner att jag sitter och gruvar mig för att måsta åka tidigt som fasiken imorgon, öppnar jag! Sen efter jobbet på söndag ska vi åka till erica och äta middag(pizza) mumsigt! Ska bli trevligt, få snacka lite graviditet och snusa på hennes bebis! Känns ju allt annat än fel en söndagkväll! :)
Nu ska jag fortsätta svulla och se idol!
ha en fin helg!

puuhh..

sådär, det var JOBBIGT att springa imorse kan jag säga. Det märks att man är tyngre. men vafan. Det ska det väl göra! :) Måste skaffa ett gymkort så jag kan åka dit och träna massor och simma och även löpa ute nu innan den lilla ska ploppas ut! :)

Var ner på stan och åt middag med Jonas också, blev en kebab tallrik.. haha,tur jag sprang imorse. Nu ska jag snart börja jobba. Ska jobba på fredag också, så blir inget ledigt denna vecka men är ledig 3 dagar nästa vecka! SKÖNT! :)



-Kanske borde färga det såhär mörkt nu när det börjar bli höst/vinter! Va tyckes?


Om allt skulle gå som man ville.

Hallihallå dagboken.
Är otroligt trött idag, ont i halsen och huvudvärk. Vet inte varför, höstvädret kanske? Längesedan jag var förkyld också, så det är väl dags igen också snart. Skulle även jobba kortdag idag, men anna ville byta så jobbar 13.45-21.15 istället. Känns faktiskt drygt nu, haha. Men det går nog över! Lär ju gå fort! :)
Ska ut och springa nu också, MÅSTE verkligen ta mig i kragen och börja träna mer nu. Shit, går ju upp upp upp i en allt för hastig fart. Vet nu att ni tänker " Du ska ju det du är ju gravid" MEN tro mig jag ska inte ha gått upp så mycket som jag gått upp nu. Det lovar jag. Så något måste göras.. och det är NU! Så, så fåre bli så jag inte blir en tjåckis! :) HEJHEJS!
-Nej tack!


gick in i vecka 18 idag med :)



Barnet:

Barnet väger cirka 150 gr.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser och reagerar på ljud och stötar.

Mamman:

Dags för ultraljud

Är du förstföderska kan du troligen uppfatta de första rörelserna från barnet, men det kan också dröja ytterligare ett par veckor. Det beror både på hur barnet ligger, var moderkakan är placerad och om du ger dig tid till att känna efter. I början kan du uppleva det som att det bubblar till i magen. Många beskriver det som att det ”fladdrar”. När det inte längre går att ta fel på vad det är du känner kommer du förstå att du har känt av barnets allt starkare rörelser en tid. Känslan av att barnet verkligen är en självständig individ och att du är dess mamma infinner sig allt lättare. De flesta kvinnor mår bra under den här tiden i graviditeten. Det är ofta en harmonisk period och många upplever att håret, huden och ögonen får en ny spänst och glans. Det är nu i vecka 18 ni erbjuds ett rutinmässigt ultraljud. Eftersom ultraljud är ett slags fosterdiagnostik är det naturligtvis helt frivilligt



Tisdag.

Ber väl om ursäkt igen då för min dåliga uppdatering! MEN. skulle blogg.se kunna fixa en app så man kunde blogga från mobilen så vore det ju fantastiskt. Sitter ju aldrig vid en dator längre, det behövs ju som inte! :p
Jamen, I helgen så firade vi jonas som fyller år nu till helgen. Åt tårta och var ut och åt! mysigt! Sen stannade Mimmi kvar och vi gjorde stan en sväng på söndagen, efter det blev det hem mot ullånger och se på Alags matchen som inte var mycket att se :) Sen igår så jobbade jag 6.45-14.45.. Efter det åkte marre och jag till mig! Var skit mysigt. Vi började att åka på colorama sen åkte vi på coop och handlade, chirre,dirre,götta m.m.. och ÅT. och ÅT. Skit gott vare!
Nu ska jag gå ut på en prommis.. Blir ju inte nå piggare av att sitta här! :) Ska åka och jobba sen med. så...... uppdatering imorgon troligtvis! ;) HEJ

14 September

Sorry för en dålig uppdatering, Har legat i magsjuka och är fortfarande inte riktigt pigg.. Så det har hänt hemskt lite, Har varit hos marre och käkat tårta och haft det najsigt. Sen blir det inte mer än 2 dagars jobb denna vecka, känns lite drygt. men man kan ju inte rå för att man blir sjuk! Gick in i vecka 17 igår :) Så slänger upp lite info om det! Ikväll är Jonas ledig också, känns ju helt underbart. Igår var han borta heela dagen kom hem vid 12 tiden inatt, denna jäkla hockey.. ;) Ni vet ju hur man är när man är sjuk, man vill bara tas hand om!
Ps. Har legat i soffan sen igårmorse. Ds.
Barnet:

Cirka 18 cm mellan huvud och fötter. Vikten är 90-120 gr.

Könsorganen är utvecklade. Kroppen är tunn. Armar och ben är spinkiga och det mesta av skelettet består fortfarande av brosk som är mjukt och böjligt. Barnet saknar nästan helt underhudsfett. Ögonlock täcker ögonen och de kommer inte att öppnas förrän i vecka 26. Barnet upplever sin omgivning och kan reagera på det som händer på utsidan av magen. Det kan rycka till vid plötsligt höga ljud men lugnar sig oftast vid ett rytmiskt gungande. Barnet har än så länge stor rörelsefrihet inne i hinnsäcken. Ibland blir det en knut på navelsträngen. Det är ovanligt men betyder ingenting eftersom navelsträngen är spänstig och väldigt elastiskt. 
Hjärnans utveckling är intensiv under den andra trimestern. Den skyddas av löst sammansatta skallben. Dessa sluter sig så småningom men fontanellerna, de stora mjuka ytorna mellan skallbenen, kan finnas kvar till dess att barnet är två år.

Mamman:

Nu börjar det definitivt synas att du är gravid!

Barnet väger mer än moderkakan och nu börjar det definitivt synas att du är gravid. Magen växer och livmoderväggen tänjs ut allt mer. Kanske känner du vid den här tiden de första rörelserna från ditt lilla barn? Blir du förkyld kan det vara svårare att bli av med besvären än vad du är van vid. Får du problem med nästäppa kan det hjälpa att använda nässpray med koksalt. Använd vanliga näsdroppar med viss försiktighet. Visserligen gör de andningsvägarna fria för en stund, men de irriterar också slemhinnan så att den snabbare blir svullen på nytt.


Nu ska jag försöka få i mig nåt i magen.. Hejsvejs!

morrnmorrn

Vilken underbar morgon! Jonas sa till mig igår när jag kom hem att han skulle bjuda mig på god frukost idag för att jag inte fick frukost på sängen igår ;) Så imorse så klev vi upp och for på Hotell Scandic och käkade frulle. Åh, så jävulskt gott!! Älskar hotellfrukostar och man äter ju ihjäl sig! Lika bra det! När vi hade ätit skjutsade jag Jonas till bjästa för han hade samling då, sen då jag kom hem så gick jag och bejjan ut på en liten prommis! Vi ska ju på hockey snart och då kan hon gärna få sova! ;) Övik hockey vann ju sina matchen igår (överlägset) Så dom är i final idag mot sollefteå. Så jag pontus och mamma ska dit och kolla!
Ikväll stänger jag igen, Hoppas det går lika bra som igår! Hehe! Sen ska jag längta till nästa helg, då jag äntligen är ledig! wiho :)
Nu ska jag börja göra mig iordning! TJARÅ!
-mmmmums!
Justdet, skriver väl grattis här med då! GRATTTIS MARRRE!! :*

Hey!

heyhopp! Äntligen helg tänker dom flesta, men inte jag, får vänta tills en hel vecka till innan jag får vara ledig nåt... bluä!
Nemen till gårdagen, Matilda kom hit och vi shoppade en jädra massa timmar! Så det brände lite i plånboken. Men var lite saker jag behövde också, Ett par höst skor och en present till marre! Resten vet jag inte om det var så nödvändigt ;) men vad gör det! Efter Matilda åkte hem vid 6 snåret, så kom Karin in till stan med också for vi och köpte pizza, och fan så gott det var!! Och fan vilken bra tjej hon är den där Karin! <3
Idag ska jag slappa lite, hade bleve lovat frukost på sängen, men det ser mörkt ut eftersom han alltid sover mycket längre än mig.. Ikväll ska jag stänga på OK, ensam från 17-21. uh, känns lite drygt! ;p
Inget regn här än så länge iaf! tro om det håller i sig!
Hade lätt kunnat trycka i mig andra halvan som jag kastade bort igår.....

regnregnregnregn

Japp regn idag IGEN. Förstår inte hur mycket det kan regna egentligen?! Idag ska jag iallafall åka ner på Stan ska in på rabalder och kolla på allt nytt som kommit in.. ååh, vill verkligen komma tillbaka dit snart! Sen kommer Matilda och joinar mig så gör vi stan i regnet! ;) måste verkligen ha nya kläder. Kan ju inte ha nånting förutom mina mjukiskläder. hehe!
Var tvungen att hämta bilen på dahl idag, så jag och Bejjan fick gå en prommis i regnet. haha vi är båda nöjd nu. Behövdes inge mer.
- Behöver jag säga att det inte var så jätte skönt att promenera?
-nä, dåså!
HÖRES!

torsdag!

Herregudarns vilken seg kväll det var på jobbet igår. Var sjukt lugnt och sjukt lite folk. Var skönt ändå eftersom då hann jag förbereda allting i lugn och ro! :) idag jobbar jag världens kort dag. 14.45-18.15. Vad är meningen med dem småtimmarna? :P Jaja, Har sovit riktigt dåligt inatt. vaknade först som vanligt av att jag var tvungen att springa på toan för att blåsan höll på att spricka! Sen när jag väl somnade om så vaknade jag ett par gånger till för att jag hade marddrömmar. Har det nästan varje natt. Sjukt knäppa drömmar nuförtiden faktiskt! :P

justde, Marre fyller år i helgen med. Och hon önskade sig en bild på henne och mig i en fin ram av mig. Tänkte att det är ju inte så svårt att ordna. MEN, det är synd att de enda bilderna på oss är antingen flera andra med på. Eller så ser vi itne klok ut iallafall inte jag! hehe! Så får se hur jag löser det..

Jag som hade tagit hem 2 filmer jag tänkte se på för jag trodde det skulle regna idag. men det kan jag ju inte göra nu! Måste gå ut på en prommis med bejjan och en springtur ska också hinnas med. Japp, så fåre bli! :)

Ikväll åker jag hem till övik iallafall, ska bli så härligt att sova i samma säng på karln och få vara hemma!:) ¨



- Ungefär såhär känns det så fort jag vaknar upp när jag sover..


-hmm..


- Allvarligt? hittar dessa 2 plus en slalombild som är lika jävig! SNÄLLA marielle, vad önskar du dig mer? :)

HEY.



Noooo...

Ungefär så tänker jag nu, i detta väder då borde allt stängas ner så man får vara ledig, se på film och ha det allmänt mysigt!  Inte ska man vara tvungen att åka ner och jobba inte, nejnej! :)

.. Eller jo, börjar om typ 30 min.. så bara att ladda om och göra det bästa man kan av situationen! Blir ju grymt det här, skönt iallafall att jag bara är ensam i 2 timmar ikväll, till skillnad från i helgen då jag ska vara ensam 4 timmar. känns sådär faktiskt! Amen bjuder på nå bilder! HEJS!


- Min älskling och jag i Kroatien :)


-Skulle kännas helt okey att ha lite färg på sig..


-maaaaahhhh!


- <3

jahaja,

Lika bra att man kör igång igen då! Ska göra ett tappert sista försök att hålla bloggen vid liv. funkar det inte denna gång så då läggs den ner. haha! Men ja, som sagt är ju min och jonas graviditet ett faktum nu. Så faktiskt, så tror jag att det mesta som skrivs här kommer att handla om just det, hur jag mår och allt nytt som händer. bilder på magen, men självklart annat också som vardagen,jobb och andra händelser. Så ni som inte är intresserade av det behöver inte läsa! :)

Men herregud vilket skitväder det är ute nu, vaknade vid 8 imorse av att det blåste och regnade som fan! Jag som tänkte springa en sväng och gå ut på en långprommis med bejjan innan jag ska börja jobba ( 14.45-21.15 )! Men det känns faktiskt sådär nu, trivs bra i soffan för tillfället, bejjan med! ;)

Vad händer mer i veckan då? jobb imorgon igen, sen ledig på fredag då det ser ut som om Mimmi kommer och hälsar på, ska bli skit kul, har inte setts på hur länge som helst! :) Sen åter jobb i helgen, har stängning. känns sådär faktiskt, har inte stängt på jag vet inte hur länge! Har inte haft en stängning sen jag jobbade där för typ nå år sen. Då staffan var chef. Hjälpte Petra en gång. men är ju mycket lättare när man är två. Jaja återstår att se ikväll! :)


Just det, vi var ju på ultraljud förra måndagen. Och barnmorskan tyckte jag såg liten ut för att vara i vecka 19. och det hade hon rätt i , så vi konstaterade att jag bara var i vecka 14, kändes ju sådär. haha  men huvudsaken var ju att allt såg bra ut! :) längtar tills nästa, vilket blir den 3 Oktober. Är ju inte så länge kvar. :)


- Såhär såg magen ut för någon vecka sedan :)

Vecka 15

Barnet:

Ögonbrynen växer ut.

Har ditt barn anlag för mörkt hår, är det nu som det mörka pigmentet börjar produceras. Lillhjärnan och ryggmärgen är anlagda. Den tunna huden är täckt av det färglösa lagunohåret som troligtvis finns där för att hålla kvar fosterfettet på barnets hud. Det försvinner först i slutet av graviditeten. Genom den sköra huden kan man se små, tunna blodkärl. Kalcium lagras för att skelettet och dess benmärg behöver det för sin utveckling. Barnet kan hicka och gör andningsrörelser med bröstkorgen.

Mamman:

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet.

Förklaringen är den ökande blodvolymen. En del kvinnor kan uppleva hjärtklappning vilket är helt ofarligt. De värsta trängningarna efter att ofta gå och kissa har antagligen släppt. Livmodern har vuxit och utvecklas i första hand uppåt vilket innebär att trycket nedåt brukar lätta.


RSS 2.0